jueves, 1 de diciembre de 2022

Els objectius de la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC)!

Us comparteixo els objectius de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Comunicació (SCC) de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Endavant i sempre oberts a les vostres idees i als vostres suggeriments!

1. Reforçar el tarannà internacional dels esdeveniments de la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans, especialment del Congrés anual del mes de juliol.

2. Potenciar la recepció d’articles internacionals i l’impacte de la revista "Comunicació: revista de recerca i d’anàlisi".

3. Establir sinergies entre la Societat Catalana de Comunicació i el món professional de la comunicació.

4. Intensificar les relacions entre les universitats dels Països Catalans dedicades a la docència i a la recerca en l’àmbit de la Comunicació.

5. Promoure iniciatives de recerca en comunicació als Països Catalans des de la Societat Catalana de Comunicació i/o l’Institut d’Estudis Catalans per facilitar i optimitzar la recerca.

6. Reforçar les relacions de la Societat Catalana de Comunicació amb l’Institut d’Estudis Catalans (Delegat de l’Institut d’Estudis Catalans en la Societat, Secció de Filosofia i Ciències Socials, altres societats filials de l’Institut).

7. Descentralitzar la Societat Catalana de Comunicació i facilitar la participació de socis, universitats i institucions de tots els territoris de parla catalana, especialment del País Valencià i les Illes.

8. Divulgar l’activitat de la Societat Catalana de Comunicació a les xarxes socials. Incrementar l’activitat de la  Societat Catalana de Comunicació a les xarxes socials amb l’objectiu d’aconseguir un major nombre de seguidors, donant prioritat als perfils ja disponibles a Twitter i LinkedIn, així com crear els comptes de la SCC-IEC a les xarxes Facebook i Instagram.

9. Acostar la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans a l’alumnat dels graus i postgraus de Comunicació mitjançant activitats diverses, des de xerrades explicatives sobre la institució als territoris de parla catalana fins a la difusió d’informació d’interès fent servir les xarxes socials.

10. Potenciar i optimitzar les plataformes de comunicació digital (mantenir activa i actualitzada la pàgina web i altres) de la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans.

11. Difondre informació sobre les activitats de la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans als mitjans de comunicació.

12. Analitzar l’opció de crear premis o incentius que estimulin la recerca entre els socis i les sòcies de la Societat.

13. Definir fórmules de reconeixement dels socis i les sòcies més veterans de la Societat, dels més actius i d’aquells que han ocupat càrrecs de responsabilitat.

14. Incrementar la quantitat d’associats.

15. Intentar aconseguir algun soci protector.

16. Arribar a acords de col·laboració amb entitats afins.

53 comentarios:

  1. Un programa d'allò més il·lusionant! Felicitats, Catedràtic, Doctor i President Joan Francesc Fondevila Gascón!!!!!

    ResponderEliminar
  2. Que interesant! Unes estrategies que crec que anirien bé podríen ser la creació de events virtuals per ajudar a la participació, marketing de xarxes socials (incrementar l'activitat),obrir un blog corporatiu, crear una página web y també crear contingut educatiu/ informatiu.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Paula!!!!!

      Eliminar
  3. Molt interessant aquest article. Algunes de les estratègies per promoure la societat catalana de comunicació podrien fomentar més lús de mitjans de comunicació com les xarxes socials. Avisar en aquests mitjans sobre properes activitats o informació. També a l'hora d'estar a les xarxes socials l'objectiu és donar a conèixer aquesta entitat i crear una comunitat més unida.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Eva!!!!!

      Eliminar
  4. Penso que per difondre la Societat i la llengua, es podrien fer campanyes de màrketing centrades en la música en català i el foment de la llengua.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Qualsevol esdeveniment és millor amb música en directe

      Eliminar
    2. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Mònica!!!!!

      Eliminar
  5. Un article molt interessant. Penso que per poder potenciar i promoure la societat catalana de comunicació s'hauria d'implementar estratègies en línia, com són les xarxes socials (Instagram, TikTok…), blogs, pàgina web... Amb l'objetiu de donar-se a conèixer com a societat i reclutar més persones per crear una comunitat en comú, transparent i oberta.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Carlota!!!!!

      Eliminar
  6. Pel que fa a la iniciativa de noves investigacions a l'àmbit de comunicació, plantegen la possibilitat de poder destinar part del pressupost de les institucions interessades en la investigació i el desenvolupament de l'àmbit de la comunicació i amb aquest pressupost començar a investigar per poder desenvolupar un inici amb què poder pressionar les institucions perquè donen un cop de mà en l'àmbit econòmic o presencial en la investigació. En concret i en termes més específics crear un lobby amb les institucions interessades en la investigació i pressionar el govern o institucions necessàries per poder seguir amb la investigació sense necessitat de perdre pressupost a altres partides com la divulgació de la informació, etc.

    Un altre punt interessant a tractar seria incrementar el nombre d'associats. Proposem una estratègia que faciliten l'accés dels nous associats a través d'empreses del sector que tinguin alguna relació amb la institució i els alumnes de màster el recorregut laboral del qual ja hagi començat. D'aquesta manera obrim un pont d'accés a nous possibles socis, que ja són al món o estiguin començant i vulguin ser partícips del futur de la comunicació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Reyes!!!!!

      Eliminar
  7. Els objectius de la Societat Catalana de Comunicació m'han semblat molt interessants, i després de llegir aquest artícle puc aportar la meva idea per a poder potenciar-los. Crec que estaria bé realitzar activitats socials que fomentin la participació de la gent, per tal de millorar les relacions i la comunicació. Es podrien organitzar xerrades on s'hi tractessin temes d'interés comú i on tothom hi pogués aportar el seu punt de vista.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Anna!!!!!

      Eliminar
  8. M'ha semblat molt interesant els objectius que s'han marcat per a ala Societat Catalana de Comunicació, penso que per tal de que millores, es important portar-ho a terme amb activitats com xarrades, activitats on es pogues aportar el punt de vista per aixi creixer i fer veure a la gent que hi ha mes enllà.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Laia!!!!!

      Eliminar
  9. Un article molt interessant, penso que una gran manera per potenciar i donar més a conèixer la societat catalana de comunicació es endinsar-se a xarxes socials com TikTok o Instagram, serien una gran manera per poder fer comunitat. Les estratègies en línia son el futur.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Adrià!!!!!

      Eliminar
  10. Molt interesant els objectius que s'han nombrat en el article, ja que avui en dia es molt necessari potenciarse en les xarxes socials ja que es el futur i es molt important aprendre de elles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Arnau!!!!!

      Eliminar
  11. Un article molt interesant, amb el objectius molt clars i ven exposats. Avui en dia les xarxes socials son el dia a dia i s'han d'utilitzar per fer comunitat.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Iker!!!!!

      Eliminar
  12. como me ha parecido muy util para estos tiempos contemporaneos

    ResponderEliminar
  13. El artículo me ha parecido interesante. A demás lo puntos se han realizado desde la perspectiva de la sociedad contemporánea, ya que han tenido en cuenta el uso de redes sociales con el objetivo de dirigirse a un público mayor.

    ResponderEliminar
  14. Un article molt interesant on es veu clarament els objetcius que la SCC-IEC te. Per poder promoure la comunicació d'aquesta entitat, utilitzaria les xarxes sociales ja que son la prinicipal font d'informació que la gent sol consultar.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Izaskun!!!!!

      Eliminar
  15. ( Paula Moreno) El article m'ha semblat útil per tenir coneixement dels objectius de la SCC-IEC i crec un nou métode per a donar a coneixer els seus objectius seria posar-ho en totes les webs posibles.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Paula!!!!!

      Eliminar
  16. Un article molt interessant on he pogut conéixer més profundament a la SCC. Per fer promoció, crec que haurien d'implementar creació de blogs i xarxes socials aplicant una estratègia màrqueting de continguts per així apropar-se més a la gent.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Leo!!!!!

      Eliminar
  17. M'ha semblat un article molt útil per a conèixer més sobre la SCC-IEC i els seus objectius. Coneixent el punt de vista que proposa la junta, crec que la iniciació i el desenvolupament d'activitats grupals, pot fomentar molt el reclutament d'idees per a tractar de solventar els objectius, així com xerrades, focus groups i events per a donar a conèixer les finalitats de la societat i per escoltar noves propostes. D'aquesta manera serà també, més senzill, aconseguir la incorporació de nous membres.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Xavi!!!!!

      Eliminar
  18. Un article mot útil, jo crec que una forma de fer-lo arribar a mes persones es a partir de las xarxes socials que es on la gran part de la població pasa el seu temps i crear així interaccions amb els usuaris.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Elena!!!!!

      Eliminar
  19. - Saba: Personalment, penso que es tracta d’un article molt útil per aquella gent interessada en saber més sobre la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans. Per a mi, és molt adequat fer ús dels mitjans de comunicació i sobretot de les xarxes socials per a atreure un públic objectiu principalment juvenil i conseqüentment obtenir un major nombre de visites i seguidors. Espero que amb una mica de sort i molt d’esforç aconseguiu tots els objectius establerts!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Saba!!!!!

      Eliminar
  20. Uns objectius molt clars i directes, i penso que estaria molt bé fer difusió per les xarxes socials de moda (Instagram, Twitter, TikTok), ja que una gran part de la població les utilitza i pot ajudar a crear una comunitat, i així facilitar molt més la comunicació.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Jan!!!!!

      Eliminar
  21. Molt bon article i objectius, la meva estratègia de màrqueting, seria expandir-se a altres xarxes socials com per exemple el LinkedIn, pel fet que ara mateix és una xarxa social on moltes empreses, professionals i estudiants del sector, estan pendents dels articles com aquest.

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Moltes gràcies pel teu comentari i pels teus suggeriments, Pol!!!!!

      Eliminar