jueves, 13 de julio de 2023

Demà arriba el VI Congrés Internacional de Recerca en Comunicació de la SCC-IEC!

 

L’homenatge al realitzador i director televisiu Sergi Schaaff (que va traspassar el gener d’aquest any) centrarà el VI Congrés Internacional de Recerca en Comunicació i la XXXIII Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació-Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC), que se celebraran a la seu de l’IEC el 14 de juliol.

“Estem molt il·lusionats amb aquest merescut homenatge i amb el dinamisme de la recerca científica en català sobre comunicació”, afirma el president de la SCC-IEC, el catedràtic i doctor Joan Francesc Fondevila Gascón. L’esdeveniment s’iniciarà amb la benvinguda de la vicepresidenta de l’IEC (Maria Corominas Piulats), el president de la SCC-IEC i president del VI Congrés (Joan Francesc Fondevila Gascón) i el també president del VI Congrés (Bertran Salvador Mata). Tot seguit començarà l’homenatge a Schaaff (1937-2023), que va ser membre de la Societat Catalana de Comunicació i professor de la Universitat Pompeu Fabra. La taula rodona, moderada per Amparo Huertas, comptarà els ponents Joan Bas, Lluís Maria Güell, Jordi Hurtado i Elisenda Roca. Tots cinc van mantenir un estret vincle professional i personal amb l’homenatjat.

A continuació, es portaran a terme les presentacions de comunicacions al Congrés, a càrrec d’investigadors i professors de nombroses universitats internacionals. Les propostes, agrupades en blocs temàtics, analitzen qüestions diverses d’interès científic per a les ciències de la comunicació, com “Periodisme, intel·ligència artificial, tecnologia i deontologia”, “Xarxes socials, nous formats i comunicació”, “Publicitat, empresa, relacions públiques i màrqueting”, “Tendències i eines educatives”, “Gèneres periodístics i periodisme d’especialitat” i “Feminisme, perspectiva de gènere i discurs social”. El Congrés compta amb la participació de nombroses universitats internacionals, com la Universidad UNIACC de Chile, ESPM-SP, Escola Superior de Propaganda e Marketing de Brasil, University of Cyprus, University of Sussex, Universidad de Chile, Unisanitas de Colòmbia o Vilnius University. La cloenda del Congrés anirà a càrrec de Mònica Terribas Sala (membre de l'IEC) i Jordi Fortuny Batalla (membre de la Junta Directiva de la SCC).

La SCC-IEC, el referent acadèmic català del sector, compta amb més de dos centenars de socis i edita el journal científic indexat Comunicació. Revista de Recerca i Anàlisi. La SCC-IEC promou nombroses activitats científiques, professionals i divulgatives, com l’Arxiu Sonor de Catalunya.

12 comentarios: