jueves, 5 de octubre de 2023

A la Primera Fira del llibre en català!

Amb tot l'entusiasme participaré aquest cap de setmana a la Primera Fira del Llibre en català, que se celebrarà al Raval de Montserrat de la meva estimada Terrassa. Aquesta és una iniciativa que pretén divulgar l'activitat cultural dels escriptors de la ciutat. Els llibres que he publicat (els darrers, sobre el Terrassa FC de futbol i un enfocat a nens, i sobre hoquei handbol), la majoria amb Omnia Books i amb diverses edicions, hi seran presents.

Els objectius de l'activitat rauen a promoure el llibre i altres publicacions en català, i estimular-ne la lectura, contribuir a dinamitzar les llibreries i editorials locals, visibilitzar els autors, il·lustradors i traductors terrassencs i enfortir la xarxa. Organitza l'activitat la Comissió de Llengua i Cultura del Consell local de la República Terrassa, que va posar de relleu “la riquesa del teixit cultural” de la ciutat, integrat per autors, editorials, il·lustradors, llibreters, traductors i altres actors del sempre fecund món literari, tot incloent-hi correctors i biblioteques. Així mateix, també s'hi convoquen les entitats culturals de la tercera ciutat de Catalunya en habitants, de forma que es pot eixamplar la xarxa cultural de la ciutat. La fira disposarà de parades de més d'una vintena de llibreries, editorials i entitats, amb llibres de diferents gèneres (novel·la, conte, poesia, assaig, llibre de divulgació, d’història local, còmics, cartografia, llibres de cuina, d’esport, de muntanya, llibre infantil i juvenil o revistes).

En paral·lel, es desenvoluparan activitats com contes, tastet de glosa, tast de literatura terrassenca, una taula rodona amb traductores al català de llibres originaris d’altres idiomes i una xerrada pràctica sobre la lectura.

La comissió organitzadora compta amb el suport de més d'una vintena d'entitats culturals i cíviques i de l’Ajuntament, com la Xarxa de biblioteques, Arxiu Tobella, Ateneu Terrassenc, Centre d’Estudis Històrics, Torre del Palau-Llibres, Amics de les Arts i Joventuts Musicals, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua, Centre de Normalització Lingüística, Mantinc el català, Català a Terrassa, Veu pròpia, Terrassa glossa, la Xemeneia, Cants de Llibertat, Assemblea Nacional Catalana, Terrassa Centre o Anem per Feina. Segons l'organització, “es tracta d’una tasca col·lectiva en la qual tothom aboca el seu gra de sorra amb entusiasme i compromís”. El meu gra de sorra hi serà, carregat d'il·lusió i de terrassenquisme!

12 comentarios: