martes, 21 de mayo de 2024

“L’altra ràdio” commemora els 100 anys de ràdio a Catalunya dedicant un especial a les Emissores Municipals en col·laboració amb la SCC-IEC

El dijous 6 de juny, a les 18:30 hores, el programa “L’altra ràdio” de Ràdio 4, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d’Estudis Catalans (SCC-IEC), enregistrarà una edició especial, cara al públic, dedicada a les Emissores Municipals de Catalunya (EMUC) per commemorar els 100 anys de ràdio a Catalunya. El programa s’emetrà el dimecres 12 de juny, a les 14:05 hores, i el dissabte 15 de juny, a les 21:05 hores i es podrà escoltar a la carta a RTVE Play.

Amb la presentació de Cinto Niqui hi participaran Joan Manuel Tresserras, professor del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i un dels fundadors de Ràdio Rubí, a l’any 1979; Gemma Peris, presidenta de la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya; Joan Catà, Responsable d’Estratègia de la Xarxa Audiovisual Local; Francesc Triola, director de Premià Mèdia; Xavier Casanovas, director de Badalona Comunicació; Emili Pacheco, director de Ràdio TV Calella; Joan Francesc Fondevila Gascón, president de la Societat Catalana de Comunicació de l’Institut d'Estudis Catalans.

Les EMUC van néixer a l’any 1979 amb la posada en marxa, amb pocs dies de diferència, de Ràdio Arenys i Ràdio Rubí. En els seus inicis moltes emissores municipals connectaven amb Ràdio 4 per oferir els seus serveis informatius o espais com “Panorama”. A “L’altra ràdio”, des de l’any 1989, s’ofereix regularment informació sobre l’actualitat de la ràdio pública local catalana.

L'enregistrament del programa especial es farà a les 18:30 hores a la Sala Coromines, a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, que està a l'antic hospital de la Santa Creu de Barcelona, al carrer del Carme, 47, a Ciutat Vella. L’entrada és lliure i gratuïta.

Abans de l’enregistrament del programa, en aquella jornada del 6 de juny se celebrarà el VII Congrés Internacional de Recerca en Comunicació i la XXXIV Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació.

18 comentarios:

  1. Gran iniciativa! Enhorabona, Joan Francesc! L'orgull de Terrassa!

    ResponderEliminar
  2. Que maco!!! Felicitats, Catedràtic i Doctor Fondevila!!!

    ResponderEliminar
  3. ¡Acertadísimo coincidiendo con el centenario de la radio en Cataluña! ¡Felicidades!

    ResponderEliminar