viernes, 6 de diciembre de 2013

Només 70 euros

70 euros. Un àpat en un bon restaurant, uns deu menús entre setmana. Això és que el inverteix de mitjana cada llar catalana en publicaciones periòdiques. La comparativa és il·lustrativa sobre el recorregut potencial que el periodisme pot crear i monetitzar. Potser és el moment d'acostumar l'audiència a pagar per allò digital, ja que paga tan poc en general.
Així, entre 2003 i 2012, la despesa mitjana per llar en publicacions periòdiques va retrocedir a gairebé la meitat, de 134,2 a 70,0 euros (dades de l’Anuari d’Estadístiques Culturals, del Ministeri d’Educació Cultura i Esport). En el control més recent (el de 2012), la connexió a Internet (Societat de la Banda Ampla al poder!) va acumular el 22,6% de les despeses en cultura. Assistència a espectacles (11,3%), publicacions periòdiques (9,5%) i subscripcions a la televisió de pagament (9,1%) hi seguien a continuació.
Sobre la generació de més negoci i la monetització debatem aGrup d'Investigació sobre Periodisme Digital i Banda Ampla, de la UAO-CEU i el CECABLE, a Twitter (@CECABLEresearch), Google+, al grup de LinkedIn, a la pàgina de LinkedIn, al grup de Facebook i en aquest blog. En parlarem també a les XIX Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya (6-8 de maig de 2014).

2 comentarios:

  1. Allò cultural requereix més inversió que altres activitats.

    ResponderEliminar
  2. Sens dubte les prioritats en la despesa (o inversió) i en el sentit de trascendència associat és un dels aspectes més misteriosos de l'ésser humà.

    ResponderEliminar