sábado, 5 de junio de 2021

Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya: 25 anys plens d'empenta!

25 anys. Sí, 25 anys. Aquest dilluns 7 de juny portarem a terme les XXV Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya, amb tota la il·lusió! Aquella aventura que va iniciar-se el 1995-96 de manera pionera (i guardonada) a Terrassa, i ha transitat per diverses ciutats (Santander inclosa) i universitats (UPC, UAB, UPF, URL, Cesine), compleix un quart de segle plena d'empenta.


 

Aquesta edició, dintre del Plan Nacional de recerca sobre HbbTV, es porta a terme a l'Auditori Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, i suposa un paulatí retorn a la presencialitat en època pandèmica. Serà una edició mixta, presencial i en línia (https://us02web.zoom.us/j/83771742648?pwd=V3dGOFFrblllOURuZGVtSkFNaTliUT09). De cara al futur anirem de la mà d'un macroesdeveniment conjunt, per prolongar el somni. Us adjunto un dels impactes de premsa, traduït al català.

"El creixement de l'oferta audiovisual interactiva, encapçalat pel HbbTV (Hybrid broadcast broadband Television), i la necessitat de banda ampla centraran els continguts de les XXV Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya-2021, que es duran a terme de forma presencial i virtual el 7 de juny organitzades pel Centre d'Estudis sobre el Cable (CECABLE), Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC) i Federació Catalana d'Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte) en l'Auditori Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, al centre de Barcelona. "Les empreses i els usuaris d'entorn domèstic demanen cada vegada més banda ampla garantida, que pugui suportar demandes intensives i serveis interactius", afirma el director de CECABLE i professor titular d'Universitat, el Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón.

L'esdeveniment es durà a terme seguint estrictament les mesures de seguretat, de manera que podrà accedir a l'Auditori el percentatge d'assistents establert per les autoritats. Per compensar aquest fet, l'esdeveniment es podrà seguir en línia.

Les Jornades, que comptaran amb nombroses conferències d'empreses i entitats, s'integra en el projecte "Noves Formes de Publicitat Interactiva a la Televisió, Internet i els Mitjans Digitals. Aplicacions Reals en HbbTV "(INTADTV, URL, Cellnex i CECABLE), finançat pel Ministeri d'Economia i Empresa. Al costat de la URL, col·laboren amb les Jornades la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Escola Universitària Mediterrani de la Universitat de Girona, Centre Universitari Cesine, Universitat de Barcelona, ​​Universitat Autònoma de Barcelona, ​​Universitat Oberta de Catalunya, EAE Business School, l'Euncet i Universitat Politècnica de Catalunya.

Les Jornades analitzen paràmetres estratègics de les telecomunicacions: l'evolució de les xarxes de banda ampla fixes i mòbils, els canvis en els continguts i els efectes dels estàndards de mercat, especialment en HbbTV i el 5G.

En l'esdeveniment participen i col·laboren també la Generalitat de Catalunya, Club de Màrqueting Barcelona, ​​Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (CETIB), Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), Col·legi d'Enginyeries Tècniques i Grau en Enginyeria Informàtica de Catalunya (COETIC), GrausTIC, Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), Federació Coordinadora de Telecomunicacions (FECOTEL), Federació Nacional d'Empresaris d'Instal·lacions d'Espanya (Fenie), Barcelona Digital Centre Tecnològic, TIC.CAT, Red.es, Localret, Associació Nacional d'Operadors de Telecomunicacions i Serveis d'Internet (AOTEC), Associació Nacional d'Empreses d'Internet (ANEI), Associació per al Progrés de la Direcció (APD), Ametic, Associació Catalana de Tecnologia (ACTec), Associació de Tècnics d'Informàtica (ATI), Associació d'Empreses Operadores i de Serveis de Telecomunicacions (Astel), CTecno, Parc Tecnològic del Vallès (PTV), Centre Nacional de Referència d'Aplicació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació TIC (CENATIC), Ilimit, e-deon, Dopuo, International Association of Technology, Education and Development (IATED), Plataforma FOTÓNICA21, Societat Catalana de Comunicació-IEC o Societat Catalana de Tecnologia.

A "La banda ampla a Catalunya i Espanya", hi participaran empreses i entitats com Wifidom, Keynet, Evolutio i Telefónica. A "Solucions i impactes de la banda ampla" hi prendran part Phicus Tecnologia, Xarxa Oberta de Catalunya i Anxanet. A "El HbbTV i interactivitat" intervindran Cellnex i Sony Europa. A la taula rodona "¿Quins serveis poden dinamitzar el mercat telecomunicatiu català?" participaran CECABLE, Generalitat de Catalunya, Feceminte, COETTC, Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), AOTEC i XOC. Les principals xarxes socials permetran seguir i comentar l'esdeveniment." Endavant!


8 comentarios:

  1. Sou genials! Felicitats al Dr. Fondevila i a l'equip de CECABLE i entitats col·laboradores! Tants anys analitzant i divulgant el cable i la banda ampla tenen un mèrit incomparable.

    ResponderEliminar
  2. Felicitats per la vostra brillant tasca, Dr. Fondevila i CECABLE! Terrassa, ben orgullosa de vosaltres!

    ResponderEliminar
  3. Impressionants èxits del Dr. Fondevila i del CECABLE. Sou un exemple a seguir. Enhorabona!!!!!

    ResponderEliminar
  4. Sou gent súper maca i noble i vibreu amb allò que feu. 25 anys són tota una fita. Felicitats!!!

    ResponderEliminar