Si es parla de
xocolata, formatge, rellotges, muntanyes, ferrocarrils i de la Heidi, quin país
acostuma a venir al cap? Exacte: Suïssa és el país
caracteritzat per aquests elements, entre altres. Té paisatges i ciutats
meravelloses, però una de les més destacades en turisme és Berna, una ciutat
federal amb 133.115 habitants i amb coordenades 46°37'N 8°02'E. Però una comuna
suïssa del cantó de Berna que no es pot deixar escapar és Grindelwald, que
analitzarem en termes digitals i de
Societat de la Banda Ampla en
col·laboració amb Mar Rabés.
Grindelwald, un llogaret dels Alps bernesos de Suïssa situat al districte administratiu d'Interlaken-Oberhasli, és conegut pels seus impressionants paisatges naturals, com la glacera de Grindelwald i les muntanyes Eiger, Mönch i Jungfrau. A més, la destinació perfecta per aquelles persones aventureres i apassionades per l’esport és Grindelwald, ja que és popular pels esports d’hivern, com ara l’esquí i el surf de neu, encara que també es poden practicar altres esports com el senderisme, l'escalada i el parapent.
Aquest poble dels Alps
suïssos té 4.138 habitants, tot i que la
població de Grindelwald pot fluctuar depenent de la temporada de l’any, ja que
és un destí popular tant per al turisme d’hivern com per al d’estiu.
La població de Grindelwald està formada principalment per suïssos de parla alemanya (tenint en compte que a Suïssa es parlen quatre idiomes oficials: alemany, francès, italià i romanx; per tant, segons la regió suïssa, l’idioma varia), tot i que també hi ha habitants d'altres països europeus. Molts dels seus ciutadans treballen a la indústria del turisme, ja sigui en hotels, restaurants, botigues d'esports a l'aire lliure o altres negocis relacionats amb el turisme.
Els “Grindelwalder” són persones molt orgulloses del lloc on viuen: del seu patrimoni cultural i natural. Com es tracta d’un espai natural, molts d’ells estan conscienciats en la protecció del medi ambient i involucrats en la preservació i promoció de la cultura i la història del poble. A més, cal destacar que la gran majoria dels habitants de Grindelwald són amants dels esports a l’aire lliure; per tant, aprofiten aquest accés privilegiat que tenen de les muntanyes per gaudir de la natura i fer exercici físic.
Respecte a la seva arquitectura, Grindelwald presenta edificacions d'estil alpí tradicional que es barregen perfectament amb l'entorn natural dels Alps suïssos. El poble té dues esglésies a destacar: l’església protestant “Kirche Grindelwald”, construïda l’any 1908, i al centre del poble la capella catòlica romana “Maria zum Schnee”, construïda al segle XVIII.
Una altra construcció arquitectònica important és el Grand Hotel Regina, un hotel històric que data del 1891 i que és una mostra de l'estil arquitectònic del segle XIX. L'hotel és molt popular per la seva ubicació, les seves vistes a les muntanyes i la vall de Grindelwald.
Finalment, hi ha diverses cabanes i xalets típics dels Alps suïssos a la zona, que són una part important de la cultura i l'arquitectura local. Aquests edificis tradicionals tenen sostres inclinats amb amplis ràfecs per protegir-los de la neu i el sol, i solen estar construïts amb fusta i pedra.
Així doncs, Grindelwald és una opció temptadora per a tothom, no tan sols per les seves impressionants vistes panoràmiques, estil arquitectònic i els esports que ofereix, sinó també perquè hi ha diverses opcions d’excursions a realitzar i atraccions a les quals assistir.
Per tant, unes activitats molt recomanables a Grindelwald són, principalment, quatre. La primera és pujar a la muntanya Grindelwald First, “una muntanya de 3.970 metres d'altura dels Alps bernesos de Suïssa, que forma part del conjunt Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2001”. Per arribar a la muntanya es pot pujar amb telecabina, on el seu preu d’anada i tornada són de CHF 64, és a dir, uns 59 euros.
Grindelwald disposa d’una Oficina de Turisme que s'encarrega de proporcionar informació als visitants de la ciutat i assessorament sobre els serveis turístics disponibles. A més, la pàgina web de l'Oficina de Turisme de Grindelwald és molt completa i pot ser una eina útil per planificar un viatge a la zona, ja que s'hi poden trobar una gran quantitat de recursos útils per als turistes.
La pàgina web ofereix informació sobre allotjament, restaurants, activitats a l'aire lliure, esdeveniments, transport i molt més. També es poden trobar mapes i guies turístiques per descarregar, així com informació sobre els serveis de l'Oficina de Turisme.
L'Oficina de Turisme de Grindelwald també ofereix serveis personalitzats, com ara la planificació i organització d'excursions i activitats per a grups. A més, la web compta amb una secció de preguntes freqüents que pot resultar útil per als turistes amb dubtes sobre la visita a Grindelwald. Així mateix, ofereix una secció de notícies i esdeveniments actualitzada regularment per mantenir els turistes informats sobre allò que succeeix a la zona.
Pel que fa a la divulgació del territori amb relació a les xarxes socials o pàgines web, n’hi ha de diverses que són populars i actives.
Respecte a Instagram, hi ha un compte anomenat @grindelwald_eiger. Actualment, compta amb 148 mil seguidors i 2.818 publicacions. Si observem el seu perfil, té una gran varietat de fotografies i vídeos, i en la seva biografia hi ha un enllaç a una enquesta que serveix per obtenir feedback dels visitants i continuar oferint experiències de vacances perfectes als futurs turistes.
Instagram és una excel·lent plataforma perquè els turistes comparteixin les seves vivències a Grindelwald. Buscant el hashtag #grindelwald a Instagram, es poden trobar moltes fotografies i publicacions relacionades amb aquesta destinació turística.
A TripAdvisor, es poden trobar moltes ressenyes i recomanacions sobre Grindelwald. A més, és ideal per la cerca d’hotels, restaurants, activitats i atraccions.
Els turistes també poden utilitzar Twitter per cercar informació sobre Grindelwald i connectar-se amb altres viatgers. Tot i això, és possible que Instagram i Facebook siguin més populars entre els turistes que Twitter. Tanmateix, @GrindelwaldCH es mostra molt implicat i participatiu amb la divulgació d’aquest territori suís. I, actualment, compta amb 10.200 seguidors.
I, finalment, YouTube. La plataforma ofereix molts vídeos que mostren els paisatges i activitats de la ciutat, i poden ser útils per planificar un viatge o simplement per conèixer més la zona. Un compte força actiu és el de Grindelwald Switzerland, anomenat @GrindelwaldEiger.
En conclusió, la digitalització ha tingut un gran impacte a la indústria turística a tot el món, incloent-hi a Grindelwald. En primer lloc, un dels efectes més notables ha estat la millora en l'accessibilitat de la informació turística. Amb la digitalització i les plataformes, tothom que opti viatjar a Grindelwald té un fàcil accés a la informació de la zona (des de la pàgina web de l'Oficina de Turisme fins a llocs de ressenyes de viatgers i xarxes socials). En segon lloc, s’ha experimentat un major abast de la promoció turística: les xarxes socials i la digitalització han permès a les destinacions turístiques arribar a audiències més àmplies i específiques a tot el món. En tercer lloc, la digitalització també ha causat un augment de la demanda de serveis en línia. Avui en dia els turistes poden reservar tota mena d’activitats, allotjament, restaurants o transport tan sols fent d’algun dispositiu digital, i els proveïdors de serveis turístics a Grindelwald s'han hagut d'adaptar per satisfer aquestes demandes.
I, per acabar, també ha incrementat l’experiència personalitzada del turista gràcies a la tecnologia. Creant i oferint, d’aquesta manera, recomanacions personalitzades i vivències úniques. Per tant, no et perdis l'oportunitat d’immersió única en la cultura i els paisatges alpins de Suïssa.
Bonic article i un lloc idíl·lic! Felicitats!
ResponderEliminarMoltes gràcies, María Teresa!!!!!
EliminarMaco i inspirador!!!
ResponderEliminarMoltes gràcies, terrassistes!!!!!
EliminarUn article molt maco que deixa clar que la digitalització i les xarxes socials són essencials per al turisme. Enhorabona!!!
ResponderEliminarMoltes gràcies, Tània!!!!!
EliminarÉs una destinació turística molt atractiva, i si se'n potencien les xarxes socials pot desenvolupar-se encara més, tot i que seria recomanable que no es massifiqués. Gran article.
ResponderEliminarMoltes gràcies, Alícia!!!!!
Eliminar¡Paradisíaco! ¡Felicidades!
ResponderEliminar¡Muchas gracias, Carlitos!
Eliminar