miércoles, 6 de septiembre de 2023

Grindelwald: de la comunitat virtual al turisme real

 

Si es parla de xocolata, formatge, rellotges, muntanyes, ferrocarrils i de la Heidi, quin país acostuma a venir al cap? Exacte: Suïssa és el país caracteritzat per aquests elements, entre altres. Té paisatges i ciutats meravelloses, però una de les més destacades en turisme és Berna, una ciutat federal amb 133.115 habitants i amb coordenades 46°37'N 8°02'E. Però una comuna suïssa del cantó de Berna que no es pot deixar escapar és Grindelwald, que analitzarem en termes digitals i de Societat de la Banda Ampla en col·laboració amb Mar Rabés.

 


Grindelwald, un llogaret dels Alps bernesos de Suïssa situat al districte administratiu d'Interlaken-Oberhasli, és conegut pels seus impressionants paisatges naturals, com la glacera de Grindelwald i les muntanyes Eiger, Mönch i Jungfrau. A més, la destinació perfecta per aquelles persones aventureres i apassionades per l’esport és Grindelwald, ja que és popular pels esports d’hivern, com ara l’esquí i el surf de neu, encara que també es poden practicar altres esports com el senderisme, l'escalada i el parapent.

Aquest poble dels Alps suïssos té 4.138 habitants, tot i que la població de Grindelwald pot fluctuar depenent de la temporada de l’any, ja que és un destí popular tant per al turisme d’hivern com per al d’estiu.

La població de Grindelwald està formada principalment per suïssos de parla alemanya (tenint en compte que a Suïssa es parlen quatre idiomes oficials: alemany, francès, italià i romanx; per tant, segons la regió suïssa, l’idioma varia), tot i que també hi ha habitants d'altres països europeus. Molts dels seus ciutadans treballen a la indústria del turisme, ja sigui en hotels, restaurants, botigues d'esports a l'aire lliure o altres negocis relacionats amb el turisme.

Els “Grindelwalder” són persones molt orgulloses del lloc on viuen: del seu patrimoni cultural i natural. Com es tracta d’un espai natural, molts d’ells estan conscienciats en la protecció del medi ambient i involucrats en la preservació i promoció de la cultura i la història del poble. A més, cal destacar que la gran majoria dels habitants de Grindelwald són amants dels esports a l’aire lliure; per tant, aprofiten aquest accés privilegiat que tenen de les muntanyes per gaudir de la natura i fer exercici físic.

Respecte a la seva arquitectura, Grindelwald presenta edificacions d'estil alpí tradicional que es barregen perfectament amb l'entorn natural dels Alps suïssos. El poble té dues esglésies a destacar: l’església protestant “Kirche Grindelwald”, construïda l’any 1908, i al centre del poble la capella catòlica romana “Maria zum Schnee”, construïda al segle XVIII.

Una altra construcció arquitectònica important és el Grand Hotel Regina, un hotel històric que data del 1891 i que és una mostra de l'estil arquitectònic del segle XIX. L'hotel és molt popular per la seva ubicació, les seves vistes a les muntanyes i la vall de Grindelwald.

Finalment, hi ha diverses cabanes i xalets típics dels Alps suïssos a la zona, que són una part important de la cultura i l'arquitectura local. Aquests edificis tradicionals tenen sostres inclinats amb amplis ràfecs per protegir-los de la neu i el sol, i solen estar construïts amb fusta i pedra.

Així doncs, Grindelwald és una opció temptadora per a tothom, no tan sols per les seves impressionants vistes panoràmiques, estil arquitectònic i els esports que ofereix, sinó també perquè hi ha diverses opcions d’excursions a realitzar i atraccions a les quals assistir.

Per tant, unes activitats molt recomanables a Grindelwald són, principalment, quatre. La primera és pujar a la muntanya Grindelwald First, “una muntanya de 3.970 metres d'altura dels Alps bernesos de Suïssa, que forma part del conjunt Jungfrau-Aletsch-Bietschhorn declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 2001”. Per arribar a la muntanya es pot pujar amb telecabina, on el seu preu d’anada i tornada són de CHF 64, és a dir, uns 59 euros.


Una vegada ja a la muntanya, és molt atractiu caminar pel Cliff Walk, una passarel·la suspesa amb increïbles vistes. També, si ets un amant del senderisme, no pots deixar escapar la ruta al llac Bachalpsee, aproximadament d’uns 50 minuts. És un dels llacs més bonics de Suïssa, i el recorregut es pot fer tant a peu com en bicicleta. En quart lloc, pujar a l’atracció First Glinder aporta una experiència única a aquesta magnífica vivència suïssa. Es tracta d’una espècie d’àguila on vas penjant i fas un recorregut d’uns 800 metres fins a arribar a una velocitat de 83 km/h.


Una de les coses més apassionants de viatjar a noves destinacions turístiques és, també, provar la gastronomia del país. Suïssa és famosa per la
fondue: un plat imprescindible a tastar. Així doncs, uns restaurants força recomanats i que es troben a prop d’algunes atraccions turístiques com el telefèric són: Grindelwaldblick, Barrys, Alpenhof, Gepsi, Kleine Scheidegg, etc.

Grindelwald disposa d’una Oficina de Turisme que s'encarrega de proporcionar informació als visitants de la ciutat i assessorament sobre els serveis turístics disponibles. A més, la pàgina web de l'Oficina de Turisme de Grindelwald és molt completa i pot ser una eina útil per planificar un viatge a la zona, ja que s'hi poden trobar una gran quantitat de recursos útils per als turistes.

La pàgina web ofereix informació sobre allotjament, restaurants, activitats a l'aire lliure, esdeveniments, transport i molt més. També es poden trobar mapes i guies turístiques per descarregar, així com informació sobre els serveis de l'Oficina de Turisme.

L'Oficina de Turisme de Grindelwald també ofereix serveis personalitzats, com ara la planificació i organització d'excursions i activitats per a grups. A més, la web compta amb una secció de preguntes freqüents que pot resultar útil per als turistes amb dubtes sobre la visita a Grindelwald. Així mateix, ofereix una secció de notícies i esdeveniments actualitzada regularment per mantenir els turistes informats sobre allò que succeeix a la zona.

Pel que fa a la divulgació del territori amb relació a les xarxes socials o pàgines web, n’hi ha de diverses que són populars i actives.

Respecte a Instagram, hi ha un compte anomenat @grindelwald_eiger. Actualment, compta amb 148 mil seguidors i 2.818 publicacions. Si observem el seu perfil, té una gran varietat de fotografies i vídeos, i en la seva biografia hi ha un enllaç a una enquesta que serveix per obtenir feedback dels visitants i continuar oferint experiències de vacances perfectes als futurs turistes.

Instagram és una excel·lent plataforma perquè els turistes comparteixin les seves vivències a Grindelwald. Buscant el hashtag #grindelwald a Instagram, es poden trobar moltes fotografies i publicacions relacionades amb aquesta destinació turística. 


Pel que fa a Facebook, també és una plataforma popular per compartir informació sobre Grindelwald. Moltes empreses i organitzacions relacionades amb la indústria turística tenen pàgines a Facebook on comparteixen notícies, esdeveniments i promocions relacionades amb la ciutat. Uns exemples són: Grindelwald Tourismus, Grindelwald - Eiger i Hotel Schweizerhof Grindelwald, entre altres.

A TripAdvisor, es poden trobar moltes ressenyes i recomanacions sobre Grindelwald. A més, és ideal per la cerca d’hotels, restaurants, activitats i atraccions.

Els turistes també poden utilitzar Twitter per cercar informació sobre Grindelwald i connectar-se amb altres viatgers. Tot i això, és possible que Instagram i Facebook siguin més populars entre els turistes que Twitter. Tanmateix, @GrindelwaldCH es mostra molt implicat i participatiu amb la divulgació d’aquest territori suís. I, actualment, compta amb 10.200 seguidors.

I, finalment, YouTube. La plataforma ofereix molts vídeos que mostren els paisatges i activitats de la ciutat, i poden ser útils per planificar un viatge o simplement per conèixer més la zona. Un compte força actiu és el de Grindelwald Switzerland, anomenat @GrindelwaldEiger.

En conclusió, la digitalització ha tingut un gran impacte a la indústria turística a tot el món, incloent-hi a Grindelwald. En primer lloc, un dels efectes més notables ha estat la millora en l'accessibilitat de la informació turística. Amb la digitalització i les plataformes, tothom que opti viatjar a Grindelwald té un fàcil accés a la informació de la zona (des de la pàgina web de l'Oficina de Turisme fins a llocs de ressenyes de viatgers i xarxes socials). En segon lloc, s’ha experimentat un major abast de la promoció turística: les xarxes socials i la digitalització han permès a les destinacions turístiques arribar a audiències més àmplies i específiques a tot el món. En tercer lloc, la digitalització també ha causat un augment de la demanda de serveis en línia. Avui en dia els turistes poden reservar tota mena d’activitats, allotjament, restaurants o transport tan sols fent d’algun dispositiu digital, i els proveïdors de serveis turístics a Grindelwald s'han hagut d'adaptar per satisfer aquestes demandes.

I, per acabar, també ha incrementat l’experiència personalitzada del turista gràcies a la tecnologia. Creant i oferint, d’aquesta manera, recomanacions personalitzades i vivències úniques. Per tant, no et perdis l'oportunitat d’immersió única en la cultura i els paisatges alpins de Suïssa.

53 comentarios:

  1. Un article molt maco que deixa clar que la digitalització i les xarxes socials són essencials per al turisme. Enhorabona!!!

    ResponderEliminar
  2. És una destinació turística molt atractiva, i si se'n potencien les xarxes socials pot desenvolupar-se encara més, tot i que seria recomanable que no es massifiqués. Gran article.

    ResponderEliminar
  3. Aquest article ofereix una descripció completa de Grindelwald i com la digitalització ha impactat en la promoció turística. El text proporciona una gran quantitat d'informació sobre Grindelwald, des de la seva ubicació geogràfica fins a la seva població, atraccions turístiques, cultura local i opcions d'activitats. Això és interresant pels personas que estiguin interessats en visitar la regió.

    ResponderEliminar
  4. Grindelwald, un racó alpí espectacular, es beneficia enormement de les xarxes socials. Instagram i Facebook permeten compartir la seva bellesa natural i les experiències úniques que ofereix.

    ResponderEliminar
  5. La digitalització i les xarxes socials són essencials per a la promoció del turisme, i clarament Grindelwald ha tingut un bon feedback a través del seu contingut a rrss.
    Bon article.

    ResponderEliminar
  6. Articles com aquest són indispensables per dinamitzar i promocionar aquest tipus de destinacions amb aquests paisatges tan atractius, sense oblidar la importància de preservar aquests llocs, espectacular Grindelwald!

    ResponderEliminar
  7. Actualment en un món tan globalitzat, la promoció mitjançant les xarxes socials és essencial perquè el món et conegui. Ara ja no serveix publicitar-se en una agència de viatges, o fer anuncis per la tele, sinó que s'ha de crear contingut constanment per apropar-se al possible destinatari. A part de crear contingut per xarxes, seria interessant que l'indret que es vol publicitar s'apropi als joves. Per exemple, en el cas Grindelwald es podria incloure en el vídeojoc Steep, un joc d'esports de risc a la muntanya, situat als alps. Ja que la gent que hi juga, està interessada en aquesta temàtica, i tenen moltes probabilitats de ser futurs turistes.

    ResponderEliminar
  8. Bon article, essencial per conèixer una mica més Grindelwald

    ResponderEliminar
  9. Aquests articles son perfectes per promocionar les destinacions i el seu producte turístic, Grindelwald fa una feina espectaular per tal d'aconseguir-ho.

    ResponderEliminar
  10. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  11. ¡Molt bon article! El màrqueting digital beneficia a destins turistics com Grindelwald ja que augmenta la seva visibilitat global a través d'estratègies com les xarxes socials, la publicitat en línia i el contingut atractiu, la qual cosa fa augmentar l'afluència de turistes i promou la reputació del destí.

    ResponderEliminar
  12. Aquest article es perfecte per promocionar Grindelwald, ja que no es una ciutat gaire coneguda i al llegir-ho et captiva i fa que la destinació sigui un lloc molt actratiu. També, gràcies a les xarxes socials, un destí es pot tornar viral i fa que es doni més a coneixer. No ho coneixiem i ens ha encantat! Molt bona feina Joan Francesc! Ens ho apuntem :)

    ResponderEliminar
  13. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  14. Primer de tot un article increïble!!
    Grindelwald, es una població preciosa que es troba ubicada en el canton de Berna a poques hores de la capital del país, que en la meva opinió no es una població coneguda com las que l’envolten com la de Interlaken, la muntanya de Jungfrau... Però després de llegir el article i el mateix temps haver anat allà en múltiples ocasions tinc de dir-te que es una població que té molts encantats amagats i moltes histories que la gent tindria de conèixer però no ho fan. Però en relació a las reds socials, tinc que dir que estan ben treballades però al mateix temps tindríen que treballar-ho més perquè no ensenyen el autèntic encant d’allà sol ensenyen lo que envolta però no la mateixa població.

    ResponderEliminar
  15. Molt bon article! Molt interesant! Aquest tipo d'articles son perfectes per promocionar les destinacions que no son molt conegudes.

    ResponderEliminar
  16. La tecnologia és una eina molt útil en el món del turisme, en un món cada vegada més digitalitzat, la millor manera de donar-se a conèixer és a través de les xarxes socials. Les agències de viatges per més nom o categoria que hi tingui, cada vegada necessiten maneres de promocionar-se més modernes perquè el públic s'ha digitalitzat de la mateixa manera que el món. En el cas de Grindelwald, la facilitat de donar ara tota la informació necessària només entrant a l'Oficina de turisme, ja és una manera fàcil d'accedir als destins turístics, tant com si es vol informació, com reserva o simplement la seva promoció. Al que si faría per donar aquesta interactivitat constant seria, donar a conèixer la zona a través d'una guia virtual a 360 °, on pots interactuar a les zones d'interès només amb un "click". Un tema molt interessant Joan Francesc.

    ResponderEliminar
  17. La facilitat de donar ara tota la informació necessària només entrant a l'Oficina de turisme, ja és una manera fàcil d'accedir als destins turístics, tant com si es vol informació, com reserva o simplement la seva promoció.

    ResponderEliminar
  18. Article molt interessant Joan Francesc! Com bé dius la digitalització ha ocasionat un impacte molt notable en aquelles petites poblacions que abans d'aquest avanç no eren molt conegudes. Però a partir d'aquest fet, s'han pogut donar a conèixer, han tingut l'oportunitat de promocionar tots els increïbles productes i serveis que ofereixen, i conseqüentment han pogut ajudar a l'economia local. Griendelwald és un clar exemple de poble que gràcies a les tecnologies ha pogut mostrar el seu potencial turístic.

    ResponderEliminar
  19. Primer de tot, enhorabona per aquest article tan eficient,

    Personalment, penso que la digitalització ha sigut la clau de l'èxit en el nostre sector, ja que realment ha fet de connector entre les destinacions i els consumidors, els quals som canviants i cada cop més ens agrada innovar i cercar coses noves, per aquest motiu, existeixen plataformes, com Instagram o TripAdvisor per poder satisfer aquestes necessitats. No obstant això, penso que l'explotació de molts indrets ha sigut també a causa de les xarxes socials i de plataformes com YouTube o TripAdvisor, on les recomanacions dels consumidors han anat passant casa per casa fins a arribar al punt de sobrepassar el límit entre un turisme sostenible i un turisme massiu.
    En aquest cas, aquesta població encara verge, ha pogut afrontar una millora a tots nivells gràcies a la digitalització, la qual segur, que no serà ni la primera ni última que ho faci.

    ResponderEliminar
  20. Gracias a este articulo he conocido este rincon en lo Alpes llamado Grindewald.

    Me parce un lugar muy interesante y bonito para ir en temporada de nieve. Es muy imporatante digitalizar lugares como estos ya que siempre son interesantes y con paisajes unicos.Seguramente muy divertidos.
    Ya que no es un lugar de turismo de masas los habitantes no se veran agobiados con la entrada de nuevos turistas.

    ResponderEliminar
  21. Quin article ! Primer de tot felicitats.

    Vaig estar a Suïssa fa 3 anys i em va encantar, els paissatges ideals.
    L' ús d'eines digitals per enfortir el turisme es importantíssim, en el sentit que podem utilitzar aquestes eines per concienciar i educar en viatjar de forma responsable. Evitar que llocs tan idílics com aquest es deteriorin per la massificació es feina de tots i que millor que les xarxes i eines digitals.

    Gràcies per compartir.

    ResponderEliminar
  22. L'article sobre Grindelwald i la seva riquesa natural i cultural és una meravellosa oportunitat per conèixer més sobre aquesta destinació suïssa tan captivadora. El text descriu amb detall els atractius d'aquest petit poble als Alps, des de les majestuoses muntanyes fins a les opcions d'entreteniment i les opcions gastronòmiques úniques com la fondue suïssa. El contingut ofereix una gran visió general de Grindelwald i la seva oferta turística, i destaca la importància de la digitalització i les xarxes socials en la promoció i la interacció amb els visitants. Un article informatiu i inspirador que captura l'essència d'aquest lloc excepcional.
    Enhorabona Joan Francesc per l'article, inmillorable!!

    ResponderEliminar
  23. La tecnologia, la digitalització i el màrketing digital porta nombrosos beneficis a tots aquells indrets que, sense aquestes eines no en seriem conscients que existeixen. Amb l'arribada de les xarxes socials i el turisme, molts pobles com Grindelwald han realitzat un gran avenç, tant econòmic com infraestructural. Ara bé, cal estar sempre atents als recursos amb els que es compten i el perill de la massificació. Sempre hi son les dos vessants i per davant de tot cal protegir totes aquelles persones que hi vivien i hi viuen. Es una realitat que en molts pobles, tant de muntanya com de platja, de Suissa com d'Espanya, el turisme ha portat la millora d'infraestructures com carreteres accessos, construcció d'edificis d'ús lúdic, serveis... però també l'augment de lloguers temporals i una pujada de preus en els serveis i compres de habitatges. D'altra banda, es cert que es necessari un bon màrketing i un impuls del territori de Grindelwald, tal i com ja s'ha realitzat, i que això comporta una millora en el nivell de vida dels habitants i turisme però sempre s'ha de realitzar d'una manera conscient, tenint en compte tots els recursos, quina quantitat de turisme es pot abarcar i crear un bon plà digital que beneficii ambdues parts.

    ResponderEliminar
  24. Un gran article Joan Francesc, cada vegada més la digitalització i el turisme van de la mà!! Felicitats!

    ResponderEliminar