sábado, 2 de marzo de 2024

L'impacte digital i de les xarxes socials a Vilassar de Mar

Les xarxes socials han esdevingut una part integral de la vida moderna en el marc de la Societat de la Banda Ampla. Actualment, no concebem la idea que qualsevol entitat i fins i tot persona que ens creuem pel carrer no estigui dins d'aquest univers cibernètic, d'alguna comunitat els integrants de la qual comparteixen valors o interessos comuns, pertanyent a aquestes plataformes digitals que es fan anomenar xarxes. I és que les xarxes socials s'han establert com una eina que ens permet no només estar connectats, sinó crear i compartir. Són necessàries per al funcionament intern d'una localitat i sobretot perquè aquesta s'obri al turisme. Analitzem el cas de Vilassar de Mar en col·laboració amb Paula González-Anta Duarte.


Les xarxes socials permeten que els ciutadans es comuniquin entre ells i amb el govern local, fomentant així la seva participació i implicació en assumptes locals d'interès públic per tal de millorar la qualitat de vida de la comunitat. Ara és possible el diàleg i el debat sobre temes d'interès públic. 

A més, la difusió d'informació rellevant pot donar-se d'una manera més ràpida i efectiva. Les xarxes socials permeten que l'ajuntament i altres organitzacions locals publiquin informació que inclouria notícies, esdeveniments, canvis als serveis, etc., facilitant que aquesta arribi a un públic ampli i divers. Aquestes plataformes poden ajudar fins i tot a enfortir la identitat local, en el sentit de pertinença i autoestima de la comunitat, podent visibilitzar-ne la riquesa cultural, històrica i natural de la mateixa.

Així mateix, les xarxes socials han tingut un gran impacte a la indústria del turisme i s'han convertit en una eina important per a la promoció i creixement del sector. Permeten donar a conèixer la destinació a una audiència variada i la interacció amb aquells viatgers que tinguin dubtes per resoldre i vulguin rebre recomanacions. A més, poden ajudar a generar confiança gràcies a les ressenyes d'altres viatgers permetent també la promoció de serveis turístics, mostrar-los.


Tot i això, no hem d’oblidar l’impacte que ja està obtenint la intel·ligència artificial (IA), que canvia i canviarà el concepte sobre l’impacte de les xarxes socials: l’opinió, la crítica, no vindrà tant sols de les comunitats sinó també participaran de les mateixes els algoritmes implantats en plataformes d’IA amb, ara per ara, el mateix impacte a nivell d’opinió que els humans. 

Podria definir-se “poble” com a grup de persones que constitueixen una comunitat en virtut d'una cultura comuna, una comunitat més que ha començat a fer ús de les xarxes com a mitjà per mantenir connectats i compartir informació rellevant. En aquest article analitzarem les xarxes socials de Vilassar de Mar.

Vilassar de Mar és un municipi situat a la comunitat autònoma de Catalunya, ubicat a 5 km. de Mataró i a 25 km. de Barcelona. Està situat a la comarca del Maresme. Encara que solia ser un poble costaner, en el passat molts dels seus habitants van provar sort a Amèrica, especialment a Cuba, i van tornar amb grans fortunes, cosa que els va permetre construir cases característiques. Vilassar de Mar és conegut pel seu club nàutic, el mercat de flors i plantes i les plantacions de roses. I entre els llocs d'interès hi ha el Museu Monjo, el Museu de la Marina, el Carrer Mort i el Museu de la Mina Vella. En el passat, també hi havia el Parc de les Aus, un parc que albergava nombroses espècies d'aus, però està tancat.

Vilassar de Mar, com altres llocs del Mediterrani, va sorgir després de dividir-se Vilassar a Vilassar de Mar i Vilassar de Dalt, un cop el setge dels pirates va haver finalitzat i va deixar de ser necessari viure a les muntanyes.

Aquest encantador poble costaner, que té una població de 21.067 habitants (en data de 2022), és un clar exemple de com s'han anat adoptant les xarxes com a nou mètode de comunicació. I és que és usuària d'una gran varietat de plataformes per mantenir la comunitat, els ciutadans que en formen part, informats. 

Si googlegem “Vilassar de Mar” comprovarem que la pàgina web de l'Ajuntament de Vilassar de Mar és el primer que ens apareix a la cerca. Probablement és el canal més important. A través d'aquesta mateixa els seus ciutadans poden consultar informació actualitzada regularment sobre esdeveniments locals, notícies destacades i avisos rellevants.

A més, Vilassar de Mar té un perfil actiu a Instagram, Facebook i Twitter, on manté un contacte més directe, però sobretot una comunicació bidireccional, amb els seus seguidors interessats en un contingut relacionat amb el poble.

En particular, el compte de Twitter de Vilassar de Mar es posiciona com l'eina més útil de cara a afrontar una comunicació que requereixi que la informació que es vulgui transmetre sigui rebuda de manera més ràpida. Creat l'abril del 2009, el seu perfil comptava el maig de 2023 amb 6.097 seguidors. L'ajuntament publica actualitzacions diàries sobre el trànsit, el clima i altres esdeveniments importants i gràcies a Twitter els seus usuaris, residents i visitants, no només es mantenen al corrent de què passa a l'instant, sinó que també poden ser partícips de la mateixa notícia i fins i tot compartir el que està passant. A què em refereixo a ser partícip? La xarxa social permet a través del seu apartat de comentaris fer avisos, suggeriments i queixes i fins i tot té un post ancorat on s'habilita un enllaç amb aquesta funció. La plataforma també s'ha utilitzat per compartir esdeveniments culturals i festivals locals.


El Facebook té 5.600 seguidors, tot i que els usuaris d'aquesta plataforma se situen en un rang d'edat entre els 35-40 anys, i també té publicacions diàries, però menys concurrents que a Twitter i segueixen la mateixa línia. Són sobretot informatives. A més, trobem l'adreça, número de telèfon, correu electrònic, pàgina web i horaris de l'Ajuntament. 

Pel que fa al seu Instagram, el seu valor diferenciador rau en les històries destacades. El perfil compta amb nombroses històries, com festes, cultura, esport, educació, endavant, agenda, avisos i festes majors. És la xarxa social amb menys seguidors, disposa d’un total de 4.511 usuaris connectats a la comunitat. No obstant això, probablement és una de les xarxes més efectives. 

Els posts són molt similars en els seus tres perfils oberts a tres xarxes diferents i aquest fet deixa entreveure la seva intenció d'arribar a cobrir, comunicativament parlant, la major part de la seva comunitat.

A més de les xarxes socials de l'Ajuntament, hi ha múltiples comptes de xarxes socials creades per persones i organitzacions locals que proporcionen informació valuosa sobre la vida quotidiana a Vilassar de Mar. Per exemple, @uevilassardemar1923 és l'Instagram oficial del club de futbol referència al Maresme. Hi ha altres perfils dirigits a informar sobre les organitzacions esportives amb què compta el poble tals com: @clubvilassarhoquei, @vdmbasquet i @voleivilassar, @club_nautic_vilassar_de_mar, entre d'altres. Altres comptes rellevants són @gegantsvilassar, @vilassarradio, @joventutvdm

En termes generals, la ciutat de Vilassar de Mar té una presència molt activa i variada a les xarxes socials. La població i les organitzacions locals han utilitzat aquestes eines digitals per compartir informació sobre la ciutat i la seva cultura, i per comunicar-se amb l'Ajuntament i altres residents. A més, hi ha diversos grups de Facebook i comptes a Twitter enfocats en temes específics, com el menjar local i la vida nocturna.

Cal esmentar també l'aplicació oficial de Vilassar de Mar, disponible per a iOS i Android. Aquesta app gratuïta ofereix una àmplia varietat de recursos, com ara la programació d'esdeveniments, notícies d'actualitat, activitats culturals i esportives, així com informació turística detallada sobre els diferents llocs d'interès a la ciutat i els voltants. Com a distintiu especial, l'aplicació compta amb una secció de notícies locals i una guia completa de comerços i serveis.

Addicionalment, la capacitat que té l'aplicació de notificar als usuaris sobre notícies rellevants, esdeveniments i activitats que es duguin a terme a la ciutat és una de les característiques més destacades d’aquesta, cosa que permet als usuaris estar al corrent de les darreres novetats i no perdre’s cap esdeveniment important. Finalment, els usuaris també tenen l'opció de reportar incidències i problemes a la via pública, de manera que les autoritats locals puguin abordar aquestes qüestions de manera eficient.

Concloent, les xarxes socials són una eina valuosa per a la comunicació i la comunitat a Vilassar de Mar. La presència activa i diversa a les xarxes socials ha permès que els residents es mantinguin informats i connectats amb la seva comunitat.

46 comentarios:

  1. Bonic article! Felicitats, Joan Francesc!

    ResponderEliminar
  2. Una acurada anàlisi sobre l'impacte digital i de les xarxes socials en una destinació turística. Línia de recerca bonica. Felicitats, Catedràtic i Doctor Fondevila!!!

    ResponderEliminar
  3. Interessant article sobre un dels motors de l'economia catalana: el turisme. La comunicació i el màrqueting en són una gran plataforma de difusió. Enhorabona, Joan Francesc!

    ResponderEliminar
  4. El marketing digital es crucial para los destinos turísticos. De hecho, democratiza sus oportunidades de atraer visitantes.

    ResponderEliminar
  5. Molt interessant tot el que has dit Joan Francesc! Enhorabona!

    ResponderEliminar
  6. Superinteressant que les xarxes socials permetin als ciutadans comunicar-se entre ells i amb el govern local, enhorabona!

    ResponderEliminar
  7. Molt important fomentar també les destinacions turístiques a les xarxes socials i sobretot des dels ajuntaments escoltar als habitants del poble per potenciar les seves qualitats i així atraure a més gent.

    ResponderEliminar
  8. Un article molt important, ens ensenya com és d'important el turisme i el que ajuda el màrqueting i la comunicació com a plataforma de difusió, a més de les xarxes socials

    ResponderEliminar
  9. Una evaluación detallada sobre la presencia en línea y el us de reds socials en un destí turístic. Molt bona feina!!

    ResponderEliminar
  10. Gran informació i interesant sobre l''impacte digital a Vilasar

    ResponderEliminar
  11. Muy interesante como las redes sociales y el impacto digital ayudan en el turismo.

    ResponderEliminar
  12. Molt bon article, cada vegada l'impacte digital és més gran i l'hauriem de tenir en compte.

    ResponderEliminar
  13. Molt interesant, el turisme és molt important i les xarxes socials molt utils per promocionar-lo

    ResponderEliminar
  14. Un article breu però molt complet, on podem observar la importància de les xarxes social i del màrqueting a l'hora de promocionar destins.

    ResponderEliminar
  15. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

    ResponderEliminar
  16. Aquest article és realment bo ja que ens mostra com d'important és el màrqueting a través de les xarxes socials i com afecta al turisme. M'agrada molt saber més coses sobre el meu poble! A més l'article és molt complet i alhora cert.

    ResponderEliminar
  17. Un article molt interesant sobre com avança el factor de l'evolució de les noves tecnologies en un sector tan antic com el turisme.

    ResponderEliminar
  18. Les xarxes socials estan presents al nostre dia a dia i influeixen moltíssim. En aquest cas, Vilassar de Mar ho té tot controlat i el community manager sap manejar-ho bé (i això és molt important a l'hora de promocionar!)

    ResponderEliminar