domingo, 6 de abril de 2014

Aposta digital per a la política



L'entorn digital en un concepte holístic és essencial per a una millora dels mecanismes de relació democràtica i política entre tots els actors involucrats en el correcte funcionament de la nostra societat. La Societat de la Banda Ampla impulsa una digitalització sana i global de la major part d'activitat quotidianes, i l'e-government i les adjacents en són una de les principals.
D'aquí que haguem publicat el capítol “L’aposta digital dels representants del poble de Catalunya: el Govern de la Generalitat i la participació ciutadana” (Dr. Joan Francesc Fondevila Gascón, professor Marc Perelló Sobrepere i Dr. Joaquim Marqués Pascual), al llibre publicat per la Generalitat de Catalunya i ACCIEP (Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques) La comunicació i la regeneració democràtica i política (Barcelona: Col·lecció Lexicon Papers). 
Al capítol analitzem l’impacte digital i en xarxes socials dels principals organismes polítics catalans i de la Generalitat de Catalunya (Transparència, President.cat, Govern.cat, Gencat.cat, Parlament.cat i Escó 136). En aquest estudi s’analitzen diversos paràmetres: usabilitat, connectivitat i interactivitat dels esmentats portals, que conformen part de l’acció digital tant de l’Executiu com del Legislatiu catalans. Aquests esforços, juntament amb els que ja es realitzen des dels diferents canals del Govern a les xarxes socials (Facebook, Twitter, YouTube i altres), fan de la Generalitat de Catalunya una de les administracions públiques més involucrades amb la participació ciutadana. I això és cabdal per comunicar i regenerar la democràcia i la política.  
Analitzem la qüestió i la presa de decisions en l'àmbit comunicatiu i telecomunicatiu aGrup de Recerca sobre Periodisme Digital i Banda Ampla, de la UAO CEU i el CECABLE. Ens trobem a tot just un mes per a les XIX Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya, que se celebraran del 6 al 8 de maig de 2014. L'acte figura al Programa Commemoratiu del 20 aniversari de la Xarxa Vives d'Universitats. Continuem analitzant la Societat de la Banda Ampla a Twitter (@CECABLEresearch), Google+, al grup de LinkedIn, a la pàgina de LinkedIn, al grup de Facebook, a Instagram i en aquest blog científic.

3 comentarios:

  1. Moltes felicitats!

    És realment interessant analitzar l'ús de la comunicación digital en l'entorn de la política catalana. Vivim en una nova era on els polítics han de ser més accessibles al poble.

    ResponderEliminar