jueves, 26 de septiembre de 2013

Innovem!

Esperit innovador i emprenedor. Aquest és el sentiment que surava avui a la 12ª Diada de les Telecomunicacions de Catalunya, organitzada pel COETTC al CosmoCaixa i en la qual he tingut l'honor de representar la UAO CEU i el CECABLE.


La idea motriu és que cal emprendre, cal crear la pròpia empresa, si pot ser en una dinàmica digital i internacionalitzadora (digitalització, de fet, és gairebé sinònim d'internacionalització). I emprendre vol dir, gairebé sempre, innovar, crear i creure en una idea, ben dissenyada, amb sortida comercial, ben construïda a partir d'un business plan. El mercat de continguts i el tecnològic són els principals pals de paller d'aquesta estratègia.
I, tot i que la inversió en innovació en relació al PIB a Catalunya i a Espanya és tres vegades menor que en països com els nòrdics, i que la taxa d'innovació és millorable, estem avançant. A poc a poc, instruint els estudiants universitaris al voltant de la innovació i l'emprenedoria, generant projectes propis i cooperatius, detectant necessitats dels usuaris, creem un escenari propici i en creixement. La Societat de la Banda Ampla, el cloud journalism i el social journalism commerce són propicis per a la innovació. I cal aprofitar aquestes oportunitats. Innovem! (sempre amb aplicació empresarial o en la societat civil, és clar). 

2 comentarios: