sábado, 25 de enero de 2014

Xarxa Vives, la xarxa de tots

La inauguració, a Alacant, del XX aniversari de la Xarxa Vives d'Universitats va ser ben emotiva. Una entitat de tarannà romàntic, simbòlic, de defensa d'una cultura, d'una llengua, concita passions que es multipliquen al llarg dels anys. Com a representant de la UAO CEU, vaig tenir el privilegi de participar en aquesta celebració, motiu de satisfacció per a tots.




I també són motiu de satisfacció els actes inclosos en el Programa commemoratiu. Les XIX Jornades del Cable i la Banda Ampla a Catalunya (6-8 de maig de 2014) porten també molts anys de trajectòria, difonent la Societat de la Banda Ampla (Periodisme i Telecomunicacions) amb romanticisme, esperit de recerca i passió. Per al CECABLE, la UAO CEU i la UAB és un esdeveniment il·lustratiu de la vocació de servei a la societat. El Grup de Recerca sobre Periodisme Digital i Banda Ampla, de la UAO CEU i el CECABLE, porta anys publicant articles científics en journals internacionals indexats, llibres, assaigs i tota una plètora de recerques. Us recordo que a Twitter (@CECABLEresearch), Google+, al grup de LinkedIn, a la pàgina de LinkedIn, al grup de Facebook, a Instagram i en aquest blog podeu seguir les nostres activitats.
També és motiu d'alegria la inclusió de la International Week (Digital Journalism), trobada d'investigadors de comunicació a la UAO CEU, del 3 al 7 de març; el II BCN Thinking Challenge (2º marató d'estudiants emprenedors de la UAO CEU), el 8 i 9 d'abril; i els Goliads (premis de publicitat i comunicació de la UAO CEU), el maig.   
Les 21 universitats de la Xarxa Vives d'Universitats que celebren enguany el vintè aniversari de la institució podran gaudir d'aquestes activitats i d'altres en un complet programa d'activitats que es desenvoluparà per tots els territoris de parla catalana. El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) va acollir l'acte inaugural de la commemoració, que va comptar amb una àmplia participació de les universitats i amb representants de les administracions i de la societat de la regió universitària Vives.
La presidència de la institució, rotatòria, ha passat de mans de la Universitat d'Alacant a la Universitat de Perpinyà Via Domitia. A l'exposició Imatges Vives, que romandrà oberta fins al 5 d'abril, s'hi reuneix una selecció destacada de peces del patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats. Xarxa Vives, la xarxa de tots!

3 comentarios: